Sağlığımızı korumak için vücudumuzdaki en yaygın protein olan kollajen gereklidir. Kaslar, kemikler, ciltler, tendonlar ve tüm kolajen kollajen içerir. Kollajen üretimi yaşlandıkça doğal olarak azaldığından, birçok kişi kollajen seviyelerini yükseltmeye yardımcı olmak için takviyeler kullanır. Peki, kollajen yaşına göre ne olmalıdır?
Birçok nedenden dolayı, kollajen çok önemlidir. Yeni hücrelerin büyümesini teşvik ederek ve cilde bir yapı sağlayarak cildimizin genç ve esnek görünmesini sağlar. Ek olarak, yaraları iyileştirmeye, kemikleri ve eklemleri güçlendirmeye yardımcı olur ve kas kütlesini artırabilir. Kollajenin iltihaplanmasını azaltma yeteneği kanıtlanmıştır.
Kollajen ne kadar sağlıklı? Eğer öyleyse, ne kadar almalısın? Bu blog yazısında, kollajenin avantajları hakkında konuşacağız ve en iyi şekilde nasıl kullanılacağı konusunda bazı tavsiyeler sunacağız.
Kollajen nedir?
Vücuttaki en yaygın proteinlerden biri kolajdır. Aslında, cildinizdeki proteinin %75’ini ve vücudunuzdaki genel proteinin %30’unu oluşturur. Vücudumuzdaki proteinlerin çoğunluğu kollajenden oluşur. Kıkırdak, tendonlar, cilt, kemikler ve diğer bağ dokularında bulunabilir. Kollajenin birçok önemli görevinden biri, hücrelerimize ve dokularımıza yapı ve destek sağlamaktır. Kollajen çeşitli şekillerde bulunur ve her biri insan sağlığı için hayati önem taşır.
Ciltimiz ayrıca cildimizin genç ve genç görünmesini sağlayan önemli miktarda kollajen içerir. Yaşlandıkça cildimiz daha az kollajen üretir, bu da kırışıklıklara ve diğer yaşlanma belirtilerine neden olur.
Kollajen nedir?
Yani, kollajen sizin için sağlıklı mı? Evet, vücudumuz, genç ve sağlıklı görünmemizi ve hissetmemizi sağlayan çeşitli hayati süreçler için kollajen kullanır.
Kollajen seviyenizi yükseltmek istiyorsanız, yapabileceğiniz birkaç şey var. Yumurta, kemik suyu ve narenciye gibi şeyler içeren besleyici bir diyet yararlı olabilir. Kollajen içeren ürünler topikal veya takviye olarak kullanılabilir.
Kollajen kaybı ne zaman başlar?
Vücut çocuklukta ve yetişkinliğin ilk birkaç yılında çok fazla kollajen üretir. Ne yazık ki, 20’li yaşların ortasına ulaştığımızda, kollajen miktarı azalmaya başlar. Aslında, menopoz nedeniyle ilk beş yıl içinde kadınlarda önemli bir kolajen kaybı yaşanır.
Bireysel farklılıklar, kollajen üretiminizin azalmaya başladığı kesin yaşı belirleyecektir, ancak bu genellikle 25’tir. Bu noktadan itibaren vücut her yıl %1 daha az kollajen üretecektir. Azalan kollajen üretimine rağmen, başlangıçta çok belirgin bir değişiklik olmayacaktır.
Kollajen yan etkileri nelerdir?
Vücudumuz doğal olarak kolajen ürettiğinden, almak güvenli görünmektedir ve bilinen yan etkileri yoktur.
Bununla birlikte, nadiren, bazı insanlar hafif gastrointestinal rahatsızlık, şişkinlik veya döküntü gibi kollajen takviyeleri almanın mütevazı yan etkileri hakkında şikayet etmişlerdir.
Proteine alerjiniz varsa, bu kaynaklardan elde edilen kollajeni önlemek çok önemlidir. Örneğin, balıklara alerjiniz varsa, deniz kollajeninden kaçınmalısınız.
Kollajen kaç yaşında kullanılır?
Her yaş kollajeninden yararlanabilir. Bununla birlikte, yaşlanmanın etkileri yaşamın sonraki aşamalarında meydana geldiğinden, kolajen takviyesinin 20’li yılların başında başlatılması önerilir. Yorucu bir yaşam tarzınız varsa, yaşlanma etkilerinin daha hızlı gerçekleştiğini görebilirsiniz.
Yaşa göre kollajen kullanımı
Kollajen cildinin kapasitesi nedeniyle, aslında daha genç görünmenize yardımcı olabilir. Sıkışma, esneklik ve kırışıklık görünürlüğü kollajen tarafından iyileşir. Yaşlandıkça cildimiz kollajen kaybeder. Bu nedenle, kollajen takviyeleri almak kollajen seviyelerimizi artırabilir ve daha genç bir cilde neden olabilir.
Ağızdan takviye almak daha iyidir. Kollajen içeren haplar ve kapsüller yararlıdır ve kaliteli bir marka seçtiğiniz sürece iyi bir seçimdir. Ancak, tozun çeşitli avantajları vardır. İlk olarak, miktarı daha doğru kontrol edebilirsiniz.
Kollajen diyeti nedir, nasıl yapılır?
Kollajenin saça faydaları nelerdir? Kollajen saçları nasıl uygulanır?
Kollajen dolgusu nedir? Kollajen güzelleşiyor mu?
Kollajen nedir, ne? | Kollajenin cilde faydaları
Mucize Etkili Kollajen Göz Alanı Maskesi
Kollajen forte nedir? Ne yapıyor?