dantel modelleri

Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde keratin bakimi nasil yapilir

Yıpranmış saçları iyi yapmanın en kolay yolu keratin bakımıdır. Evde keratin bakımı sayesinde saçlarınız eski tam görünümünü alıyor.

Kadınlar saçlarını önemsiyorlar. Genellikle iyi görünmek için kuaföre giderler. Açılış, vurgulama, yap ve üfleme kurutma makinesi sonucunda saç kuaförde yıpranır. Bununla birlikte, keratin bakımı sayesinde yıpranmış saçların restore edilmesi mümkündür.

Keratin bakımı nedir?

Keratin proteini, saç kırıklarına ve yıpranmış bölümlere nüfuz ederek bu alanlara nüfuz eder. Bu şekilde, saç eski tombul durumuna dönmeye yardımcı olur. Bununla birlikte, keratin bakımı doğal keratin proteinleri kullanılarak yapılmalıdır.

Evde keratin korurken ne düşünülmesi gerekir?

Evde keratin bakımıEvde keratin bakımıEvde keratin bakımı yapmadan önce saçlarınızda bulunan bakım yağlarından keratin bakım ipuçlarını saflaştırmak önemlidir. Argan yağı veya farklı bir bitkisel yağ ile koruduysanız, saçınızı sıcak su ve şampuanla yıkamalısınız. Evde kullandığınız keratin bakımını doğal içerik olarak seçebilirsiniz. Kuaförlerde keratin bakımı, kimyasal ve silikon içeren malzemelerden oluşur. Ve bu maddeler saça daha fazla zarar verir. Ürün miktarını saçınızın uzunluğuna göre belirleyebilirsiniz. Bu şekilde, kuru saçlara uygulanan keratin bakımı ile kuaföre gitmeniz gerekmeyecektir. Saçınızı birkaç kez şampuanla yıkamalısınız ve üzerinde yağ kalmadı. Bol miktarda sıcak su ve şampuan kullanımına dikkat edin ve saçları yıkayın. Yıkadıktan sonra bir havlu ile iyice kurumalısınız. Sonra sıcak kurutma ile başlamalı ve saçınızı sıcak kurutma ile tamamen kurutmalısınız. Saç düzken keratin bakımı yapıldığında sonuç daha başarılıdır. Keratin bakımını kökten saçın ucuna ve aynı işlemi korurken. Saçınıza baktıktan sonra saçınızı açık bırakmalısınız. Üzerinde uzanmamak, çevrelemek ve bakımdan sonra birkaç saat boyunca saçınızı keratin içine çekmek için toplamak önemlidir.

Keratin bakımının avantajları

Özellikle, kuafördeki bu bakım daha maliyetlidir. Ek olarak, kuaföre uygulanan süreçler, kimyasal içeriğe sahip genel ürünlerde tercih edilebilir. Evde kendi bakımınızı yapmak daha maliyetlidir. Çünkü evde kullandığınız ürünü istediğiniz gibi seçme şansınız var. Saçınızın durumunu bildiğiniz için saçınızı en uygun bakım ürünlerini kullanarak formuna koyabilirsiniz. Kuaför sırasında saatlerce beklemelisiniz. Ayrıca evde bakım yaparken farklı işlerle de ilgilenebilirsiniz. Sağlıklı saçlarda keratin bakımı tercih edilmez. Bununla birlikte, sık sık kuaföre gidiyorsanız ve saçlarınız gerçekleştirildiyse, bu durumu telafi etmek için keratin bakımı seçebilirsiniz. Saçınızın durumuna bağlı olarak ilk uygulamadan istediğiniz sonucu alamazsanız, birkaç kez keratin yapabilirsiniz. Keratin, saçta bulunan doğal bir proteindir ve bakım sırasında kaybedilen proteini geri yüklemeyi amaçlamaktadır. Açık saçlarda, keratin bakımının daha fazlasına ihtiyacı vardır. Boya nedeniyle kuru saçların nem dengesini sağlayan keratin bakımıdır.

Keratin bakımının faydaları

Saçınızın daha sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olur. Saçınızın daha dolgun görünmesini sağlar. Bakım saçınızı 3 ay boyunca korur. Mat ve cansız saçlar doğal bir görünüm yapar. Keratin kırık ve yıpranmış alanlara nüfuz eder ve kırıkların içini dolardır. Bu şekilde, saçın görünümü daha iyi ve güzel hale gelir. Saçın hammaddesi olarak bilinen keratin, bakım ve onarım için en uygun yoldur.

Keratin yiyecekler var mı?

Gıdalardan da elde edilen keratin, özellikle soğan, pırasa, brokoli, lahana, sarımsak, balık, yoğurt ve sütte bulunur.

Bu yiyecekleri beslenme programınıza dahil ederek keratin takviyesini doğal olarak yapabilirsiniz. Ancak saç bakımı olarak hızlı ve kalıcı bir etkiye sahip olmayacağını söylemeyelim.

Keratin kullanımı kansere neden oluyor mu?

Doğal bir proteindir, ancak bakım maskeleri hazırlarken farklı malzemeler eklenir.

Keratin kanser yapmaz, ancak bakım maskesinde kullanılan formaldehitin kanser olduğu bilinmektedir.

Pro-Keratin nedir? PRO-KERHERATIN nasıl uygulanır?.

Keratin’e saça nasıl bakılır?

Keratin bakımı nedir? Ne yapıyor?

Yorum yapın