Menstrüel dönemde vücutta normalden daha fazla su ve besin vardır. Bu kayıpla, vücudun dengesinde bir miktar bozulma olabilir. Menstrüel beslenme ve dikkatle vücudunuza daha iyi bakım sağlayabilirsiniz.
Akne oluşumu, mide ve sindirim problemleri, menstrüasyon sırasında sıklıkla boşaltma problemleri görülür. Menstrüel dönemde beslenmeye daha fazla dikkat, kan kaybının neden olduğu baş dönmesini önleyebilir.
Menstrüel dönemde, vücutta demir ve vitamin seviyelerinde bir azalma olabilir. Özellikle, bu demir eksikliği sinir sistemini de etkileyebilir. Demir seviyenizi normalleştirmek için, adet döneminde kırmızı et, beyaz et ve yumurta tüketiminizi artırabilirsiniz. Menstrüel beslenme ne olmalı, makalemizde sizin için derledik…
Dönem boyunca ne yememeli?
Dönem boyunca, vücut ödem tutmak için daha uygundur. Ödemi önlemek ve azaltmak için, tuz tüketiminizde aşırıya kaçmamak yararlıdır. Örneğin, turşu gibi ödem ve mide problemleri yapabilen asidik gıdalardan kaçınmak, en azından kahve ve çay gibi içeceklerin tüketimini korumak ve çok şekerli yiyecek ve alkolden kaçınmak için çok önemlidir.
Ağrılı ve baharatlı yiyecekler mide problemlerine neden olabilir, bu nedenle menstruasyon sırasında bu tür yiyecekleri daha az tüketmeye dikkat edin.
Normal sürede sindirim problemleriniz varsa, adet dönemi sizin için daha zor olabilir. Menstrüel dönemde süt tüketilmesi önerilir, ancak yalın veya daha az yağ ve laktoz içermeyen sütü tercih etmek daha iyidir.
Menstrüasyon döneminde ne düşünülmeli
Menstrüel dönemde kaç kilo menstrüasyon?
Menstrüel dönemde vücut ödem oluşumuna çok açık olduğundan, ödem miktarı da yetersiz beslenme ile artabilir. Ortalama olarak, adet döneminde 1-1.5 pound elde edilebilir. Bu fazla kilo döneminin sonunda, vücut normale döner, bu yüzden endişelenmenize gerek yoktur.
Menstrüel dönemde hangi meyveler yenilmelidir?
Vücudun magnezyum değerleri, adet döneminde kanama ile görülebilir. Magnezyum değerini normal seviyelere getirmek için elma, limon, incir, muz, portakal ve üzüm gibi meyveler yenilmelidir. Elma ve portakal ayrıca yüksek miktarda lifle düzgün çalışmaya yardımcı olur. Meyveler şeker içerdiğinden, menstruasyon sırasında adet krizleri için iyidir ve kan şekerinin düşmesini önler.
Menstrüel külot hakkında bilgi almak istiyorsanız, adet ağrı için neyin iyi olduğunu bilmek istiyorsanız mavi parçalara tıklayabilirsiniz.
Menstrüel Beslenme
Dönem boyunca ne sarhoş olmalı?
Menstrüel dönemde kafein ve asidik içeceklerden kaçınılmalıdır. Bunun yerine, mide ve sindirim sistemini hafifletmek için bitkisel çaylar sarhoş olmalıdır. Ek olarak, adet döneminde kanama ile vücutta su kaybını önlemek ve kanın vücuttan daha kolay atılmasını sağlamak için bol miktarda su içmek çok önemlidir. İçtiğiniz su vücutta ödem yapabilir, ancak adet döneminin sonunda bu ödem vücuttan kendine atılacaktır.
Zencefil çayı: adet ve ağrı kesici özellikleri.
Yeşil Çay: Kanı sulamaya yardımcı olur ve kanın vücuttan daha kolay uzaklaştırılmasını sağlar.
Nane çayı: Kasları gevşetmeye yardımcı olarak adet ağrı için iyidir. Limon ile tüketmek bağışıklık sisteminiz için çok yararlıdır.
SAGE: Menstrüel özelliği ve kas gevşetici ile adet dönemlerinde kolayca tüketebilirsiniz.
Papatya Çayı: Migren tedavisinde ağrı kesici olarak kullanılmasına ek olarak, adet döneminde şişkinliği azaltmak ve ağrıları hafifletmek için tüketilebilir.
Rezene Çayı: Kas gevşetici ve ağrı kesiciler ile adet dönemlerinde tüketim için uygundur.
Kekik Çayı: Menstrüel. Ayrıca yemeğinizde doğrudan kekik kullanabilirsiniz.
Menstrüasyon sırasında süt içmek mümkün mü?
Çoğu kadın, kırılırken gaz biriktireceği ve sindirim sistemini zorlayacağı fikriyle süt içmekten uzak durur. Bununla birlikte, çalışmalar menstruasyon yaparken süt içmenin bu dönemin üstesinden gelmeye yardımcı olduğunu göstermektedir. Ek olarak, süt yüksek miktarda su içermesine rağmen, ödem oluşumu ile başa çıkmada çok başarılıdır.