dantel modelleri

Yo Yo Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır, Sağlığa Zararlı Mı?

Yo Yo Diyeti Nedir Nasil Yapilir Sagliga Zararli Mi

Yo Yo diyeti, oyuncak oyuncaktan sonra adlandırılır. Ağırlık döngüsü olarak adlandırılan yo-yo diyeti, yoyo oyuncak gibi vücut ağırlığında yukarı ve aşağı hareket etmeyi ifade eder. Popüler diyetler arasında yer alan Yoyo diyetini uygulamadan önce içeriğimize bir göz atmanızı öneririz.

Nasıl bir diyet yapılır?

Yo yo diyetindeki günlük kalori miktarı 1800 ise, 1200’e düşürülmelidir. O zaman, vücut 1200 kaloriye alıştığında, kalori miktarı 1800’e yükseltilmelidir. Bu nedenle, kilo kaybı sürpriz metabolizma ile sağlanır.

Yo Yo sendromu nedir?

Farkında olmadan sendromu yakalayabilir miydin? Yo-yo sendromu, zayıflama amacıyla diyet uygulandıktan sonra verilen ağırlığı veya daha fazlasını almaya çağrılır. Bu, zayıflama diyetini en az iki kez uygulamak ve her seferinde verilen ağırlığın daha fazlasını elde etmek için gereklidir.

Yo Yo sendromu nasıl geçiyor?

Yo Yo diyet, vücudu şaşırtarak kilo vermenizi sağlar. Bununla birlikte, diyet yaparken yanlışlıkla yo sendromu alabilirsiniz. Bunu önlemek için bazı ipuçlarımız var. Bunlar;

Onlar DiYetiOnlar DiYetiYo Yo sendromu, tek yollu diyetlerin aksine, çok çeşitli beslenmeye önem verilmelidir. Hızlı kilo kaybı, ağırlığın tekrar hızlı bir şekilde alınmasına neden olur. Bu nedenle yavaş ve sağlıklı kilo kaybına odaklanmalıdır. Ana ve atıştırmalıkları atlamadan bir diyet uygulanmalı ve yeterli protein ve karbonhidrat alabilir. Gıda bölümleri azaltılmalı ve tokluk hissi meydana geldiğinde, masadan kalkmalıdır. Yedikten 1,5 saat sonra çiğ fındık, elma veya muz atıştırmalık olarak tüketilebilir. Egzersiz alışkanlık haline getirilmeli ve haftada 3 gün düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır. Günde en az 2-2.5 litre su önem verilmelidir.

Yo-yo diyeti sağlığa zararlı mı?

Kilo döngüsü olarak da adlandırılan yo-yo diyeti, kilo kaybı modelidir ve daha sonra geri alınır. Yo-yo diyetinin uzun süreli mücadelelere ve daha fazla obezite riskine yol açtığı düşünülmektedir.

1. Daha fazla kilo alımına neden olur

Diyet sırasında yağ kaybı, normalde tam hissetmenize yardımcı olan leptin hormonu seviyelerinde bir azalmaya yol açar.

Normal şartlar altında, yağ depolarınız kan dolaşımına leptin salgılar. Bu, vücuda enerji depolarının mevcut olduğunu ve daha az yemek yemeye işaret ettiğini söyler.

Onlar DiYetiOnlar DiYetiOnlar DiYeti

Yağ yandıkça leptin azalır ve iştah artar. Bu, vücut tükenmiş enerji depolarını yeniden sağlamaya çalışırken iştahın artmasına neden olur. Ek olarak, diyet sırasında kas kütlesi kaybı, vücudun enerji tasarrufuna neden olur.

Çoğu insan kilo vermek için kısa süreli bir diyet uyguladığında, bir yıl içinde kilolarının %30-65’ini geri kazanır. Bu kilo alımı, Yo-yo diyetinin “yukarı” aşamasını tamamlar ve diyetin başka bir kilo verme döngüsü başlatmasına izin verebilir.

2. Vücut yağ oranını arttırır

Bazı çalışmalarda, yo-yo diyeti vücut yağ yüzdesinde bir artışa neden oldu. Yo-yo diyetinin kilo alma aşaması sırasında, yağ kas kütlesinden daha kolay geri kazanılır. Bu, birden fazla yo-yo döngüsü sırasında vücut yağınızın artmasına neden olabilir.

Bir çalışmada, 19 çalışmanın 11’i Yo-yo diyet tarihinin daha yüksek vücut yağ yüzdesi ve daha göbek petrolü öngördüğünü bulmuştur.

Özet olarak; Araştırmaların çoğu, Yo-yo diyetinin daha yüksek bir vücut yağ yüzdesine yol açtığını göstermektedir. Bu, kilo vermeyi zorlaştıran diğer değişikliklere yol açabilir.

3. Kas kaybına neden olabilir

Kilo kaybı sırasında vücut, vücut yağının yanı sıra kas kütlesini de kaybeder. Yağ kilo kaybından sonra daha kolay geri kazanıldığından, zaman içinde daha fazla kas kaybına neden olabilir.

Diyet sırasında kas kaybı da fiziksel güçte azalmaya neden olur. Bu etkiler, kuvvet eğitimi de dahil olmak üzere egzersizle azaltılabilir. Egzersiz, vücudun geri kalanı zayıflamış olsa bile vücudun vücuduna büyümesi için sinyal verir.

Vücudun vücudun proteini ihtiyacı da kilo kaybı sırasında artar. Yeterli kaliteli protein kaynakları kas kaybını azaltmaya yardımcı olabilir.

Özet olarak; Kilo kaybı, kas kütlesini diyet döngüleri boyunca tüketebilen kas kaybına neden olabilir. Kas kaybınızı azaltmak ve kaliteli protein kaynaklarını yemek için egzersiz yapın.

4. Yağlı karaciğer yağına yol açar

Yağlı karaciğer vücudun karaciğer hücrelerinde aşırı yağ depolama alanıdır. Obezite, yağlı karaciğer gelişimi için bir risk faktörüdür ve kilo almak sizi özellikle riske atar.

Yağlı karaciğer, karaciğerin metabolize edici yağlar ve şekerlerdeki değişikliklerle ilişkilidir ve tip 2 diyabet riskini arttırır. Ayrıca siroz olarak da bilinen kronik karaciğer yetmezliğine neden olabilir.

Fareler üzerine yapılan bir araştırmaya göre, birkaç kilo alımı ve kilo verme döngüsünün karaciğer yağına neden olduğunu gösterdi.

5. Diyabet riski artabilir

Yo-yo diyeti bunun kanıtı olmasa da, tip 2 diyabet geliştirme şansı daha yüksektir.

15 yetişkin üzerinde yapılan bir çalışma, katılımcılar 28 günlük kilo kaybından sonra tekrar kilo aldıklarında, çoğunlukla göbek petrol olduğunu göstermiştir.

Göbek yağının kollar, bacaklar veya kalçalar gibi diğer yerlerde depolanan yağlardan daha fazla diyabete neden olma olasılığı daha yüksektir. Bununla birlikte, diyetten önce daha yüksek ağırlığı olan insanlar daha yüksek diyabet riski altındadır.

6. Kalp hastalığı riski artabilir

Kilo döngüsü, kalbi besleyen arterlerin daraltıldığı bir durum olan koroner arter hastalığı ile ilişkilidir.

Kilo alımı, aşırı kilolu aşırı kilolu olmaktan daha kalp hastalığı riskini arttırır. Çalışmalara göre, yo-yo diyeti sırasında daha fazla ağırlık kaybedilir ve risk o kadar büyük olur.

Özet olarak; Kalp hastalığı riski kilo alımı ve değişken ağırlık ile artar. Ağırlıktaki değişiklik ne kadar büyük olursa, risk o kadar büyük olur.

7. kan basıncını artırabilir

Kilo alımı da dahil olmak üzere geri tepme kilo alımı dahil yo-yo diyeti kan basıncını arttırır. Araştırmaya göre, yo-yo diyeti kilo verirken kan basıncında daha düşük bir iyileşme yaşadı.

8. hayal kırıklığına neden olabilir

Yo-yo diyetinden sonra kilo vermek için harcadığınız sıkı çalışmanın kaybolduğunu görmek çok can sıkıcı olabilir.

Yo-yo diyeti ayrıca bedenleri ve sağlıkları konusunda yetersiz kendi kendine yeterlilik bildirmiştir. Başka bir deyişle, kontrolden çıkmış gibi hissediyorlar.

İstediğiniz uzun vadeli sonuçları elde etmenize yardımcı olmayan bazı diyetleri denemiş olabilirsiniz. Bu kişisel bir başarısızlık değil. Bu sadece başka bir şey denemek için bir neden.

Özet olarak; Yo-yo diyeti kontrolden çıkmanıza neden olabilir, ancak bu kişisel zayıflığın bir işareti değildir. Bu diyette, aradığınız uzun vadeli sağlık değişikliklerini bulamıyorsanız başka bir şey denemelisiniz.

9. Aşırı kilolu olmaktan daha kötü olabilir

Aşırı kilolusanız, kilo kaybı kalp sağlığınızı iyileştirir, diyabet riskinizi azaltır ve fiziksel uygunluğunuzu artırır. Ayrıca karaciğer yağını tersine çevirebilir, uykuyu iyileştirebilir, kanser riskini azaltabilir, ruh halini iyileştirebilir ve hayatı ve kaliteyi uzatabilir.

Buna karşılık, kilo alımı tüm bu faydaların tam tersini sağlar. Yo-yo diyeti bir süredir. Kilo almak kadar zararlı değildir, ancak kilo tutmak ve uzak tutmaktan kesinlikle daha kötüdür.

Yo-yo diyetinin sizin için sabit bir ağırlığı korumaktan daha kötü olup olmadığı tartışmalıdır ve tüm çalışmalar aynı anlaşmaya sahip değildir.

Mevcut araştırmadan Yo-Yo yapmanın veya aşırı kilolu kalmanın daha iyi olup olmadığı açık değildir. Küçük, kalıcı sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri yapmanın en iyi seçenek olduğu kesindir.

10. Uzun vadeli yaşam tarzı değişikliklerini önler

Çoğu diyet genellikle bir süre için bir dizi kuralı, ağırlıktan bir hedefe veya diğer sağlık hedeflerine ulaşmak için izlemeyi önerir. Bu tür bir diyet sizi başarısızlığa yol açacaktır, çünkü hedefinize ulaşılana kadar kurallar takip edilecektir.

Diyeti tamamladıktan sonra, başlangıçta kilo alımına neden olan alışkanlıklara geri dönmek kolaydır. Vücut diyet sırasında iştahı arttırdığından ve yağ depoları tuttuğundan, geçici bir diyet genellikle geçici iyileşmeye, daha sonra kilo alımına ve hayal kırıklığına neden olur.

Sağlıklı bir kiloyu destekleyen kalıcı yaşam tarzı değişiklikleri yaparak, kalıcı başarı elde edebilir ve yo-yo döngüsünü kırabilirsiniz. Uzun vadeli kilo kaybı için aşağıdakileri uygulayın.

Nişasta yiyeceklerini sınırlayın. Abur cubur tüketmekten kaçının. Düzenli egzersiz yapın. Her gece 6-8 saat uyu. Sağlıklı yiyecekler tüketin. Televizyonun önünde zaman geçirmeyi sınırlayın.

Özet olarak; Yo-yo diyeti, geçici sonuçlar üreten geçici değişikliklerin bir döngüsüdür. Döngüyü kırmak için kalıcı yaşam tarzı değişiklikleri açısından düşünmeye başlayın.

1 haftada 7 kilo/ hızlı kilo almak için ne yemeli?

Yorum yapın

türkiye tarih yazacak
dinamobete.com