Sırt ağrısının nedenleri, sırt ağrısı için iyi olan ve sırt ağrısı için evde yapabileceğiniz egzersizler nelerdir.
İşimizin çoğunu öne eğilerek yapıyoruz. Nitekim, arka grup kaslarımızı daha nadiren kullanıyoruz. Bütün gün bilgisayardaysak veya çocuklar kucağa taşınırsa, arka kaslar zayıflamaya başlar.
Sırt ağrısının nedenleri
Sırt ağrısının birçok belirtisi vardır. Bazı hastalıklar ve durumlar sırt ağrısına neden olur
Masa çalışanları olan kişilerde, uzun vadeli immobilizasyon, yanlış yürüyüş ve oturma, kalp, akciğer ve safra kesesi hastalıkları, boyun fıtık hastalığı olan,
Sırt ağrısı için iyi olan nedir?
Sırt ağrısı için neyin iyi olduğu sorusu birçok insan tarafından merak ediyor. Rutin alışkanlığınızı değiştirmek ve sırt ağrısı için iyi olan yöntemleri denemek iyi olur. Bununla birlikte, acı çekmez ve yoğunlaşırsa, doktora gitmenizi öneririz.
Kilonuzu dengede tutun ve sağlıklı beslenmeye dikkat edin. Duruşunuzu korumaya çalışın ve dik yürüyün. Sütyen destekli sütyen kurabilirsiniz. Ortopedik yataklarda uyumaya çalışın. Ağır kollu ve sırt çantaları taşımamalısınız. D vitamini bir doktorun gözetiminde alınabilir. Düzenli egzersiz yapalım.
Sırt Ağrı Egzersizleri
Sırt ağrısı için iyi olacak birkaç egzersiz hakkında konuşmak istiyoruz. Bu egzersizleri evde deneyebilirsiniz.
Ve bu egzersizleri düzenli olarak yaparsanız, daha iyi hissedeceğinizi veya daha doğrusu sırtınızı söyleyebiliriz.
1.
Bu hareket için:
Yerde yat ve dizlerinizi bükün, ayakları doğrudan kalça genişliğine yerleştirin. Kolları yanlarda tutun ve ayakları yere bastırın. Vücut omuzlardan dizlere düz bir çizgi oluşturana kadar kalçayı yerden kaldırın. Kalçayı omuzlar yerde kalarak sıkın. Kalçayı yere indirin ve birkaç saniye dinlendirin. 15 kez tekrarlayın ve ardından 1 dakika dinlendirin. 3 set 15 tekrar yapın.
Göğüs gerginliğine 2.
Dizden göğsüne germek için:
Yerde yerde uzan. Her iki ayağı düz yerde tutarak dizlerinizi bükün. Göğsüne doğru diz çekmek için iki elini kullanın. Karın kaslarını sıkı tutarak ve omurganızı yere basarak dizinizi 5 saniye boyunca göğsünüze doğru tutun. Başlangıç pozisyonuna geri dönün. Her iki bacakla tekrarlayın. Her bacak için günde 2-3 kez iki kez tekrarlayın.
3.Pelvik hareket
4.Mak kaldırma
Bacak kaldırma hareketi için:
Bir tarafta bacaklarla uzan. Alt bacağı hafifçe bükülmüş tutun. Göbek kaslarını çalıştırmak için karnınızı omurganıza doğru çekin. Üst bacağını düz ve uzun süre çıkarın. Pozisyonu 2 saniye tutun. 10 kez tekrarlayın. Vücudun diğer tarafına dönün ve kaldırarak diğer bacağı tekrarlayın. Her iki tarafta 3 set yapın.
5.
Kedi pozu için;
Kalça genişliği ile dizleriniz açıkken ellerinize ve dizlerine gelin. Sırtınızı çekerek sırtınızı omurgaya çekin. Kasları yavaşça gevşetin ve karın etrafında takılmasına izin verin. Başlangıç pozisyonuna geri dönün. Günde iki kez 3-5 kez tekrarlayın.
6.Superman
Süpermen hareketi için;
Karnınızı terk etmeyecek ve aynı anda kollarınızı ve bacaklarınızı kaldıracak şekilde derin bir nefes alın. Bu pozisyonda 2-3 saniye bekledikten sonra başlangıç pozisyonuna dönün. Hareketi tekrarlayın.