Ketojenik diyet veya keto diyeti, düşük karbonhidratlara sahip düşük yağlı bir diyettir. Vücudun daha fazla yağ yakmasına, açlığı azaltmasına ve kan şekeri seviyelerini azaltmasına yardımcı olabilir. Ayrıca ketojenik diyet epilepsisi, Alzeheimer, kanser, diyabet, irritabl bağırsak sendromu, migren ve polikistik over sendromu için de yararlıdır.
Ketojenik diyet türleri
4 farklı keto diyet türü yaygın olarak tercih edilir. Bunlar; Standart ketojenik diyet, döngüsel ketojenik diyet, yüksek protein ketojenik diyet ve hedeflenmiş ketojenik diyet.
Standart ketojenik diyet çok düşük bir karbonhidrat, orta miktarda protein ve çok yağlı bir diyettir. Yüksek protein ketojenik diyet standart ketojenik diyetle neredeyse aynı görünse de, bu diyet daha fazla protein içerir. Hedef odaklı ve döngüsel ketojenik diyetler genellikle sporcular tarafından tercih edilir. Ancak, uzmanların eşlik edilmesi önerilir.
Ketojenik diyet nasıl yapılır?
Vücudumuz karbonhidratlardan enerji almaya alışkınken, onlara karbonhidratları kesmeyi ve bunları yağdan almayı öğretirsiniz. Bu sürece, özellikle karbonhidrat düzenine sahip olanlar için bu sürece uyum sağlamak zor olabilir.
Ek olarak, keto diyeti yasaklanmış ve sağlam olmayan gıdalar içerir. Hangi besin maddelerinin olduğunu öğrendikten sonra, bu diyet uygulanmaya başlar.
Ketojenik diyet kaç gün yapılmalıdır?
Uzun vadeli keto diyeti sağlık açısından sağlık sonuçlarına neden olabilir. Ek olarak, bu diyet etkisi genellikle 3-7 gün arasında, daha fazlasına gerek yoktur.
Nihai hedefiniz, diyetinizi daha sağlıklı bir desene ve daha az ekmek, daha az makarna, daha az un ve daha az şeker ile daha nişastalı sebzelere kaydırmak olmalıdır ”.
Keto diyeti bittiğinde bunun sizi nasıl arayacağını düşünün. Uzun vadeli sağlığınızı iyileştirmek için bu geçici diyeti bir sıçrama tahtası olarak nasıl kullanacaksınız?
Ketojenik diyette ne yenilmedi?
Tahıllar baklagiller nişastalı sebzeler meyveler süt ve yoğurt şekeri içeren ürünler alkollü içecekler
Ketojenik diyet ne yemeli?
Düşük Glisemik Ter Mükergarlar ile Hazırlanan Bitkisel Süt Ev Yoğurt Şeker -Beraber Soslar
7 -Gün Ketojenik Diyet Listesi
7 günlük ketojenik diyet örneği aşağıdaki gibidir. Keto diyeti yapmaya karar verdiyseniz, uzmanla başlamanızı öneririz.
Pazartesi
Breakfast: 1 teaspoon of butter and 3 eggs prepared with omelette, boiled broccoli on boiled broccoli olive oil and half a lemon juice snack: 5 walnut lunch: 50 grams of plain oatmeal, 1 banana and 3 tablespoons of housemade yogurt dinner: 4 meatballs cooked in the oven, a bowl of olive oil, a bowl of olive oil, a greenery salad, a greenery salad. fıstık
Salı
Kahvaltı: Kahve ile hazırlanan hafif süt, 2 salatalık, 2 haşlanmış yumurta akı, 5 zeytin atıştırmalıkları: 1 su bardağı sade kefir, 15 çiğ fıstık öğle yemeği: 4 köfte, 3 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt yemeği: 6 tablo kaşığı zeytinyağı pikap çimi
Çarşamba
Kahvaltı: 1 haşlanmış yumurta, 60 gram keçi peyniri, 1 domates, fesleğen atıştırmalık: 6 badem öğle yemeği: Tavuk Beyaz Peynir Salatası Yemeği: 4 Köfte, 3 yemek kaşığı ev yoğurt
Perşembe
Kahvaltı: 1 dilim tam buğday ekmeği, 2 yumurta ve yarım dilim avokado yapımı omlet atıştırmalık: 1 su bardağı sade kefir, 10-15 tuzsuz çiğ fıstık öğle yemeği öğle yemeği: 200-250 gram hafif yoğurt, 10-15 çiğ badem ve çiğ fındık, 4-5 walnut akşam yemeği: 5-6 masa çekirdeği eklendi
Sadece
Kahvaltı: 2 Yumurta Beyaz, 10-15 çiğ fındık ve çiğ badem, 2 taze salatalık, 2-3 Ceviz Atıştırmalık: 10-15 Çiğ Fıstık Öğle Yemeği Öğle Yemeği: 3-4 Köfte, Izgara Sebzeleri (biber, kabak veya patlak gibi)
Cumartesi
Kahvaltı: Hafif sütle parçalanma, 30-35 gram doğal ezin peyniri, 3 haşlanmış yumurta beyaz, 5-6 yeşil veya siyah zeytin atıştırmalıkları: 10-15 çiğ badem, sıcak veya soğuk yeşil çay öğle yemeği: 3-4 yemek kaşığı ev yoğurt, 6-7 yemek kaşığı zeytin yağ fasulyesi veya barbunya akşam yemeği: 200-250 tavuk, zekice yemek:
Pazar
Kahvaltı: Omlet, buharlı pişmiş karnabahar ve 1 çay kaşığı zeytinyağı ile 1 çay kaşığı tereyağı ve 3 yumurta veya tam limon atıştırmalık: 2 su bardağı düz kefir öğle yemeği: 90-100 gram doğal ezin peyniri, tercihen ince dilim karpuz, 5-6 yeşil ya da siyah zımpara, 3-6 yeşil, 3-6 yeşil, 3-6 yeşil ya da siyah zımparalar: Yeşillik zeytinyağı, 1 avuç tuz, çiğ fıstık
Ketojenik diyet
Ketojenik diyette, vücut sistemde kas kaybına neden olabilir çünkü proteinden enerji alır. Böylece, metabolizmanın yavaşlamasına ve diyetten sonra ağırlığa yol açar. Aynı şekilde, böbrek problemleri görülebilir. Yüksek yağlı bir diyet olduğundan, kötü kolesterolün değerini artırma riski yüksektir. Diyeti uygulayan ve karışıklık ve hayal kırıklığı gibi semptomları ortaya çıkaran insanların beyin fonksiyonlarını yavaşlatabilir. Vücutta vitamin ve mineral eksikliği meydana gelebilir. Lif gıdaları tüketilmediğinden, ciddi bağırsak problemlerine neden olabilir. Karaciğerde aşırı yükleme olacağından, karaciğer problemi olanlarda ciddi rahatsızlığa neden olabilir. Kalp ritim bozukluğunun bu kadar düşük karbonhidrat diyetlerini uygulayanlarda daha yaygın olduğu bulunmuştur.
Akdeniz diyeti nasıl yapılır? | Akdeniz diyetinin faydaları
Kurşun geçirmez kahve nedir? Nasıl Yapılır?