Site icon Ceza

Hamileyken Dövme Yapılır Mı? Hamilelikte Dövme Yaptırmak Zararlı Mı?

gebelikte dovme yaptirmak

Bir dövme meraklısıysanız ve hamilelik döneminizde aklınıza gelebilecek en yaygın sorulardan biri ise, hamile iken dövme yapmanın güvenli olup olmadığıdır. Hamilelik sırasında dövme yapmak genellikle güvenli kabul edilmez, çünkü bebek için bazı riskler içerir. Daha ayrıntılı bilgi almak için okumaya devam edin.

Hamileyken dövme yapmak mümkün mü?

Hamilelik vücudunuzda birçok değişiklik ile birlikte gelir ve bu, ne yapamayacağınız, yiyip yiyip yiyemediğiniz konusunda birçok yeni kural anlamına gelir.

Dövme hamilelik sırasında yapılabilir, ancak hamile kadınlar bebek doğana kadar beklemek isteyebilir. Aslında, ilk 3 ay bebeğin organları için kritik bir dönemdir ve bu dönemdeki herhangi bir değişiklik, gelişimlerini etkileyecek düzensizliklere ve diğer kusurlara yol açabilir.

Vücut tarafından emilen mürekkep miktarının fetus için zararlı olduğu kanıtlanmamış olsa da, doktorlar genellikle en azından ikinci terimi tavsiye eder.

Hamilelikte dövme mi?

Hamilelik sırasında dövmelerden kaçınmanız genellikle önerilir. Çünkü hamileyken dövmeler yapmanın bebek için olası zararları vardır:

Hamilelik sırasında dövme yapmak cilt enfeksiyonu riskidir: dövme bir cilt yarasıdır ve dövme yapanların yüzde 0,5 ila 6’sı enfeksiyon alır. Bir enfeksiyonu tedavi etmek için ilaç tedavisi gerekebilir. Kan tarafından bulaşan hastalık riski: Hepatit B, hepatit C ve HIV/AIDS, vücut sıvılarından geçebilen viral hastalıklardan sadece birkaçıdır. Özellikle de -steril olmayan dövme makinesiyle yapılırsa, hastalık elde edebileceğiniz anlamına gelir. Bu hastalıkları hamile iken bebeğinize aktarmak mümkündür. Hamilelik sırasında cilt değişiklikleri nedeniyle, hamile iken yaptığınız dövme doğumdan sonra farklı görünebilir. Hamilelik sırasında dövmek için kullanılan cilt boyalarının güvenliği hakkında çok az bilgi vardır. Boyadaki kimyasalların ilk 12 hafta boyunca bebeğin gelişimini etkilemesi mümkündür. Bununla birlikte, bebeğin hamileliğin geri kalanındaki etkileri gibi riskler bilinmemektedir.

Hamileyken değişen hormonlarınız bağışıklık sisteminizin çalışma şeklini etkileyebilir, bu da sizi enfeksiyonlara karşı daha savunmasız hale getirebilir. Bir enfeksiyon sizi çok hastalayabilir ve bebeğinize geçerek hastalanabilir. Bu nedenle, çoğu uzman hamile iken dövme yapmamanızı önerir.

Mevcut bir dövme hamilelik sırasında sorunlara neden oluyor mu?

Hayır, iyileştirici bir dövmeye sahip olmak, hamilelik sırasında sizin veya bebeğiniz için herhangi bir soruna neden olmaz. Yine de, hamileyken dövmenizin değiştiğini görebilirsiniz. Örneğin, kloasm (hamilelik sırasında kahverengi pigmentasyon) dövmenin rengini etkileyebilir. Kilo alımı ve cildin gerilmesi dövmeyi bozabilir. Çatlaklar da dövmeye zarar verebilir.

Birçok kadın ayrıca hamilelik sırasında cildinin daha hassas olduğunu fark eder. Bu nedenle, dövmeniz etrafındaki cilt tahriş edilirse, uygun tedavi hakkında sağlık uzmanınızla iletişime geçin.

Hamilelik sırasında dövme silme mi?

Hayır, hamilelik sırasında dövmenizi silmemelisiniz çünkü bebeğiniz için güvenli olmayabilir. Dövmeleri silmenin en yaygın yolu lazer tedavileridir. Lazer dövmede mürekkebi yok etmez. Bunun yerine, lazer ışık mürekkebi, vücudunuzun emdiği ve attığı parçacıkları böler. Dövmeyi silmek için, oturumlar arasında altı haftalık bir süre için genellikle bir dizi tedavi gereklidir. Yaranın altı hafta iyileşmesini ve mürekkebi emmesini sağlar. Bu süre zarfında, bebeğiniz vücudunuz tarafından emilen mürekkebe maruz kalabilir.

Dövmeli kremleri denemeyin. Bunların etkili veya güvenli olduğu kanıtlanmamıştır. Genellikle yanmaya, kızarıklığa veya kalıcı yara izine neden olabilecek güçlü asitler içerirler.

Emziren anneler de dövmeler yapmaya uygun değildi; Mürekkep parçacıkları anne sütünüze bulaşabileceğinden, dövmeyi silmeden önce emzirme döneminin bitmesini beklemek en iyisidir.

Hamilelik sırasında düşmeye neden olan yiyecekler

Hamilelik sırasında ne yenmez? Hamilelik sırasında ne yemek yasaktır?

Hamilelik sırasında çatı muayenesi gerekli mi? Çatı sınavı doğumdan başlıyor mu?

Exit mobile version