Gül hastalığı veya Rosa hastalığı, vücudun çeşitli bölgelerinde kızarıklık olarak kendini gösterir. Bazen gül hastalığını merak edenleri, tüm yüzü örtmek için büyüyen ve dermatoloji alanında özel bir yere sahip olan kırmızı lekelere sahip olanları derledik…
Roza hastalığı nedir?
Roza hastalığı, yüz bölgesinde kızarıklık olarak kendini gösteren bir cilt hastalığıdır. Yüz dışında, vücudun diğer bölgelerinde de görülebilir. Kırmızı lekelerin ortaya çıkmasına göre çeşitli şekillerde olabilir. Ne yazık ki, kesin bir tedavi henüz bulunmamıştır, ancak semptomları azaltmak için tedavi yöntemleri geliştirilmiştir.
Gül hastalığı belirtileri nelerdir? Gül hastalığı nasıl anlaşılır?
Gül hastalığı belirtileri şunları içerir:
Cilde cilde benzeyen uzun dönemi kızarıklık, deride cilt rengi farklılaşması ve ciltteki kaşıntı lekeleri ve ciltte burun büyümesi ve şekil değişimi gibi şişme ve şekil değişimi açısından farklı olan akne benzeri kızarıklık, ciltte dökülme ve döküntü gibi şişme hissi
Kurdeşenlerle karıştırılabilen gül hastalığı için tanı bir doktor tarafından yapılmalıdır. Çünkü cilt hastalıkları değişebilir ve kişiden kişiye değişen semptomlar görülebilir.
Gül hastalığı bulaşıcı mı?
Kişinin alt katmanlarında birçok cilt hastalığı ortaya çıkar ve bulaşıcı özellikler göstermez. Gül hastalığı enfekte olmayan cilt hastalıklarından biridir.
Rose Hastalığı Neden?
Gül hastalığının nedenleri kişiden kişiye değişir ve birçok nedenden kaynaklanabilir. Örneğin, genetik miras yoluyla çocuklara aktarılabilir. Ailenizde cilt hastalıklarınız veya gül hastalığınız varsa, muhtemelen sahip olmanız muhtemeldir.
Bugün, ultraviyole ışınlarına maruz kalma ve cilt hastalığının oluşumu sonucunda yaygındır. Bu ışınlarla gül hastalığı, özellikle cilt kanseri görülebilir.
Psikolojik rahatsızlıklar başka bir neden olarak verilebilir. Psikolojik bozukluklar vücuttaki ciltte en çok tepki verir.
Vücudun bağışıklık sisteminin bozulması hem içeriden hem de dışarıdan rahatsızlığa neden olabilir. Gül hastalığının nedenleri arasında bağışıklık problemleri gösterilebilir.
Rose Hastalığı Neden? Gül hastalığı olduğunu nasıl anlarım?
Beslenme terapisi gutta nasıl olmalı?
Zona nedir? Bölge hastalığı için iyi olan nedir? Dizimize de bakabilirsiniz.
Gül hastalığı nasıl tedavi edilir?
Ne yazık ki, gül hastalığı için bilinen bir tedavisi yoktur. Yavaşlamak için semptomları yavaşlatmak için sadece çeşitli tedaviler uygulanır. Şahsen uygulayacağınız tedavilerle gül hastalığını yavaşlatabilirsiniz: güneş kremi kullanmaya dikkat edin ve doğrudan güneş ışığını açığa çıkarmayın, sigara ve tütün ürünlerinden kaçınmayın, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek gıdalar tüketin.
Dermatolojik tedavilerde, gül hastalığı semptomlarını azaltmak için doktorun kontrolü altında kremler, antibiyotikler ve lazer tedavileri önerilir. Doktorunuz sizin için en doğru ve etkili tedavi yöntemine ve süresine karar verecektir.
Gül hastalığı kremi nedir?
Gül hastalığı tedavisi ve kullanılan ilaçlar uzman doktor tarafından tanımlanmıştır. Çoğu hastada en yaygın olarak kullanılan kremler şunlardır: tretinoin krem, azeleik krem, permetrin krem, metranidazol, klindamisin.
Gül hastalığı tehlikeli mi?
Gül hastalığı genellikle genç yetişkinlerde (22-40 yıl) görülse de, ciddi bir sağlık sorunu değildir. Akut bir rahatsızlık olmanın yanı sıra, belirli bir süre sonra kendiliğinden iyileşir. Sonuçları hızlı bir şekilde almak istiyorsanız, doktorun kontrolü altında öngörülen ilaçları kullanabilirsiniz.
Gül hastalığı olanlar neye dikkat etmelidir?
Gül hastalığı olanlar önce yüksek ve uzun miktarda güneşe maruz kalmaktan kaçınmalı ve sıcağında kalmamalıdır. Isıya doğrudan maruz kalma, bu hastalığa zararlı olabilir ve dolaylı olarak hasar olabilir. Örneğin, sıcak içecekler gibi sıcak yiyecek, çay ve kahve de tüketmekten kaçınmalıdır. Bu içecekler ve yiyecekler buhar ciltle temas ettiğinde hastalığı ilerletebilir. Aynı şekilde, banyo ve dullar sırasında sıcak sudan kaçınmak önemlidir. Ilık su ile duş gül hastalığı için daha iyidir.
Özellikle kadınlarda, gül hastalığının sütyenli bölgelerde sıklıkla meydana geldiği gözlenmektedir. Bu nedenle, sütyeni sık sık temizlemek bu hastalığın önlenmesini önleyebilir.
Çoğu cilt bozukluğunda olduğu gibi, aşırı ağrı ve baharatlı yiyecekler gül hastalığı için oldukça zararlıdır.
Doğrudan güneş ışığına maruz kalmak hastalığı ilerletebilir, bu nedenle doğrudan güneşten kaçınılmalı ve güneş kremi uygulanması ihmal edilmemelidir.