Suşi (suşi), dünyanın her yerindeki insanların yemekten hoşlandığı popüler bir yemek türüdür. Pirinç ve deniz yosununa sarılmış balık parçalarından oluşan suşi, sevebileceğiniz hızlı ve hoş bir atıştırmalık veya yiyecek. Evde hazırlayabileceğiniz üç farklı suşi tarifinden bahsettik. İçeriğimize göz atın ve bir suşi hazırlamayı öğrenin.
Orijinal suşi tarifi
Gerçek suşi tarifinin malzeme ve inşaat aşamaları için sayfayı aşağı kaydırmanız yeterlidir.
Orijinal suşi malzemeleri:
2 nori (yosun) 1 parça avokado 2 adet Surumi 2 Dilim Somon 1 Salatalık 1 avuç Susam Soya Soce Wasabi Ginger Turşu
Pirinç için;
1 su bardağı suşi pirinç 1 su bardağı su
Pirinç sosu için;
1 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı suşi sirkesi 1 çay kaşığı tuz
Orijinal suşi nasıl yapılır?
Her şeyden önce, pirinci kaynattıktan sonra, 10 dakika bekleyelim ve bir kaba aktaralım. Sonra pirinç sosunu hazırlamak için devam edelim. Bunu yapmak için sos için gerekli malzemeleri başka bir kaba alalım ve iyice karıştıralım. Karışımdaki şeker ve tuz iyice eriydikten sonra, sosu pirinç üzerine ekleyin ve bir kaşıkla karıştırın. Pirinci bir havlu ile kaplayalım ve kenarda durmasına izin verelim. Sonra, sushin’in iç malzemesini hazırlamaya başlayalım. İlk olarak, salatalıkların kenarlarını kesin ve çekirdekten ayırın. Sonra, salatalıkları ve avokadoyu bir julienne şeklinde doğrayalım. Başka bir tavada, susam tohumlarının rengi değişene kadar kızartalım ve bir kenara koyalım. Sonra, bize bakmak için yosunların ruminant kısmını koyalım. Bizimle bir kase soğuk su alalım. Ellerimizi soğuk suya koyalım ve pirinçten alalım ve yosunlara eşit olarak yayalım. Pirincin orta kısmında, kavrulmuş susam bir şeride yerleştirin. Moss’u baş aşağı çevirin ve numune, avokado ve salatalıkları orta kısmına ekleyin. Suşi matını 1 kez çevirelim ve malzemeleri çevirelim ve suşi şeklini verelim. Hazır olan sessizliği dilimlemeden önce, bıçağı suya dokunalım ve ikiye bölün ve dilimlere bölün. Somon avokadolu suşi için, yosun üzerine pirinç yaydıktan sonra pirincin ortasına somon ve avokado yerleştirelim. Aynı şekilde, bir suşi içine kıvırıp dilimlere bölün. Turşu zencefil, soya sosu ve wasabi ile servis yapalım.
Türk tarzı suşi tarifi
Alg suşi tarifleri arayanlar Türk tarzı suşi yapımına bir göz atabilirler. Nori yerine asılı yaprak kullanılır. Daha fazla bilgi için tarifi kontrol edin.
Türk tarzı suşi malzemeleri:
6 adet salamra
1 paket ton balığı konserve
1 yemek kaşığı sirke
Tuzsuz 1/2 çay bardağı, haşlanmış pirinç
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mayonez
3-4 yaprak marul
1 Salatalık
1 havuç
Türk tarzı suşi nasıl yapılır?
İlk olarak, haşlanmış pirincin içine sirke ve tuz ekleyin ve iyice karıştırın. O zaman ton balığı ve mayonezi başka bir kapta karıştıralım. Ardından, asma yapraklarını yan yana düzenleyelim ve pirinç harcı içine yayalım. Pirinç üzerine marul, doğranmış salatalık ve havuç koyalım. Ton balığını ekledikten sonra bir ruloya sarın. Bir bıçakla dilimleyin ve servis yapın.
Kariyer suşi tarifesi
Daha önce hiç karides sush yaşadın mı? Yemek yemediyseniz, bu tarifeyi seveceğinizden eminiz.
Karidesli suşi malzemeleri:
1 avuç suşi pilav 1/2 yaprak nori 1 yemek kaşığı havuç tarator 10 parça çim veya 2 jumbo karides 1/2 yeşil biber karamelize ceviz 1 yemek kaşığı un 2-3 yaprak yastık (arzu) 1 çay kaşığı haşhaş haşhaş
Havuç tarator için;
1 havuç 1 çay kaşığı mayonez bir çay kaşığı gergin yoğurt 1 küçük sarımsak (ince doğranmış) 1 çay kaşığı zeytinyağı
Suşi Yapmak Karides
Havuç ızgaralandıktan sonra, meyve suyu çekene kadar tavaya çevirin. Ancak, bu aşamada, tavaya yağ eklemeyelim. Suyu çektikten sonra zeytinyağını ekleyin ve pişirin ve soğutma için bir kenara koyun. Ardından, tuzu yoğurt, mayonez, ince doğranmış sarımsak ile başka bir kaba alın ve karıştırın. Havuç soğuduktan sonra mayonez karışımına ekleyelim. O zaman, undaki sıralı karidesleri bulalım. Çim 3-4 dakika ve jumbo karides ise, 5-6 dakika yağda kızartın ve soğumaya bırakın. Sonra, Suşi Mat’ın yosununu, yani yosunu yerleştirelim. Bir avuç pirinç alalım ve yosun üzerine yayalım. Üzerine haşhaş alalım. NORG’u çevirin ve karides, havuç tarator, yeşil biber ve karamelize ceviz ekleyin. Mat yardımıyla yosunu yuvarlayalım. Bir bıçakla dilimleyelim ve servis tabağına koyalım ve kişniş serpin ve zevkle tüketelim.
Bon Appetit zaten!
Yemek çubuğu (箸) nasıl kullanılır?