Yaşlanma, romatizmal hastalıklar, enfeksiyon, enflamatuar hastalıklar (lupus, gut, vb.) Ve hemofili dizde kalsifikasyona neden olur. Özellikle 50 yaşın üzerindeki hastalar, dizde ağrı, hareket sırasında dizden gelen sesler, merdivenlerde ve dışında artan ağrı şikayetler ortaya çıkabilir. Peki, diz kalsifikasyonu için iyi olan nedir?
Kalsifikasyon tedavisinde hangi ilaçlar kullanılır?
Tedavi, kalsifikasyon şikayetinde ilaç kullanımı ile başlatılır. Böylece, hastalığın semptomları azaltılabilir ve kontrol edilebilir. Genellikle ağrı kesici ilaçlar ve antienflamatuar ilaçlar kullanılır. Ek olarak, kıkırdak onarımını uyararak vitamin ve mineral destekleri önerilir.
Vermidone, Minoset ve Parol gibi ilaçlar günde 2-3 kez ağrı kesici olarak alınabilir. Ek olarak, vitamin ve mineral desteği olarak C vitamini, E vitamini, E vitamini ve beta karoten için vitaminleri/provitaminleri çıkarmak, kalsifikasyonu önlemek ve şikayetleri hafifletmek için önerilir.
Diz kalsifikasyonu için hangi krem iyidir?
Agridin kremi diz ağrısı, kalsifikasyon, kas ve eklem ağrısı, menisküs yırtığı ve sıvı kaybı gibi vakalarda kullanılabilir. Şikayetlerinizi günde iki kez kullanarak hafifletebilirsiniz.
Diz kalsifikasyonu için iyi olan bitkisel ilaçlar
Dizlerin kalsifikasyonu için evde yapılabilecek doğal veya bitkisel çözümler vardır. Ancak, bu tür uygulamaları denemeden önce bir doktora danışmanız önerilir.
Feridun Kunak Kalsifikasyon Bitkisel Tedavisi
Feridun Kunak, kalsifikasyon için iki farklı bitkisel çözüm önerdi. Bu uygulamaları deneyerek, kalsifikasyonun neden olduğu şikayetler hafifletilebilir.
Feridun Kunak yumurta tedavisi
Kemik rezorpsiyonu ve diz problemleri kalsifiye olmak iyidir. Bu tedavi için ihtiyacınız olan tüm malzemeler:
40 parça limon 20 karanfil sarımsak 1 kaşık toz zencefil 1 avuç kablo bitkisi 10 yumurta
Hazırlık ve uygulama;
Limonları sıktıktan sonra, ezilmiş sarımsağı bir cam kavanoza ekleyin. Sonra kaptanı blender’daki çekin ve tozu zencefil ile kavanoza ekleyin. Yumurta kabuklarını karıştırıcıdan çektikten sonra karışıma ekleyin. Buzdolabındaki buzdolabında ortalama 1 hafta bekledikten sonra, her gün kahvaltı için 1 bardak için.
Feridun Kunak Çamur ve Masaj Yağı
Kalsifikasyonun neden olduğu ağrıyı azaltmaya yardımcı olur. Malzemeler aşağıdaki gibidir:
1 kaşık deniz tuzu veya turşu tuzu 2 kaşık kil 1 kapak menekşe yağı 1 kapak biberiye yağı hafif maden suyu 2 kaşık buğday kepeği veya irmik
Hazırlık ve uygulama;
Mineral suyu dışındaki tüm malzemeleri uygun bir kapta bir bulamaç haline gelene kadar karıştırın. Ardından, çamur tutarlılığını elde edene kadar mineral suyunu kademeli olarak ekleyin. Sonra cildinizi yakmayacak sıcaklık olana kadar ocakta biraz ısıtın. Hazır karışımı ağrıyan alanınıza uygulayın ve streç ile sarın. Soğutulduktan sonra alanı yıkayın. Uyguladığınız bölgede varisli damarlarınız varsa, bu karışımı uygulamayın. Ağrınız daha fazla artarsa, bu karışımı soğuk uygulayın.
Diz ağrısı Kalsifikasyon için iyi olan nedir?
Kalsifikasyon nedeniyle eklem ağrısı için yeşil çaydan yararlanabilirsiniz. Yeşil çay, şişkinlik ve eklemler için de kullanılabilir. Kalsifikasyon şişmesi için zencefil tüketebilirsiniz. Ağrı ile bölgeye hem sıcak hem de soğuk kompres yapmak eklem ağrısını kontrol altında tutar. Kalsifikasyonun neden olduğu şişkinliği ve iltihabı azaltmak için sorun alanına masaj yapabilirsiniz. Düzenli yürüyüşler yapılmalıdır. Ağırlık kontrolü sağlanmalıdır. Dengeli ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları elde edilmelidir.
Diz kalsifikasyonu için yürümek iyi mi?
Diz kalsifikasyonunda kalsifiye olan eski bir tedavi yöntemi yoktur. Bununla birlikte, kalsifikasyon seviyelerine göre farklı tedaviler uygulanabilir. Özellikle ışık seviyelerinde önlem almanız önerilir. 4. Oturum için, yani tamamen gelişmiş hesaplamalarda, tek tedavi yöntemi diz protezidir.
Diz kalsifikasyonunu yavaşlatmak veya tamamen durdurmak için diz etrafındaki kasların güçlendirilmesi, aktivite, dinlenme, fizik tedavi desteği veya cerrahi olmayan tedavi yöntemleri gibi yöntemler uygulanabilir. Özellikle, kalsifikasyonun önlenmesinde aktivite büyük önem taşımaktadır. Yürüyüş aynı zamanda çevredeki kasları da güçlendirir. Ancak, hafif ve kısa mesafeli yürüyüşler yapılmalıdır. Yürüme yürürken ağrı hissedilir olmaz sonlandırılmalıdır.
Bunun dışında, dizleri bükme, terleme ile oturma, merdivenlerden aşağı ve aşağı oturma gibi hareketler diz kalsifikasyonu olan hastalar için önerilmez.