Site icon Ceza

Demir Eksikliği Ne Yemeli? Demir Eksikliği Nasıl Giderilir?

demir eksikligi belirtileri

Günlük yeterince demir alıyor musunuz? Muhtemelen çoğumuz dikkat etmiyoruz. Bununla birlikte, vücudumuzun büyümek ve gelişmesi için demir ihtiyacı vardır. Demir ayrıca anemiyi önlemeye yardımcı olabilir ve vücudunuzu enfeksiyondan koruyabilir. Bu nedenle, demir eksikliği ile başa çıkmayı öğrenmeniz gerekir.

Demir eksikliği belirtileri

Demir eksikliğinin en eski belirtileri;

Kokulu saç ve tırnaklar kuru cilt çatlakları kolordu oluşumu

Demir eksikliği belirtileri

Demir eksikliği belirtileri;

Zayıflık Sürekli Yorgunluk Durumu Depresyon Uyku Sorunları Normalden Daha Fazla Cilt Renkinde Normal Saç dökülmesi Dikkat Dikkat Dikkat Çekme Dikkat Çekme Dikkat Çekme Dikkat Çekme Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Dikkat Tinnitus Tinnitus Tinnitus veya Ayaklarda Dilde Nefes Nefesli Aktiviteler Dikkat Çekme ve Ayaklar Baş Ağrısı Baş Ağrısı

Demir eksikliğine neden olur mu?

Demir eksikliği genellikle vücuttaki artan demir ihtiyaçları, eksik demir alımı veya demir kaybı nedeniyle meydana gelir. Bununla birlikte, bu eksikliğin en önemli nedeni olarak, demir içeren gıdalar yeterli miktarda tüketilmez. Ek olarak, gebelikteki kadınların ve vücuttaki adet dönemlerinde demir ihtiyacında bir artış gözlemlenmelidir.

Demir eksikliğinin nedenleri

Demir eksikliğine neden olan koşullar;

Paketlenmiş ve işlenmiş gıdaların tüketilmesi, anne sütü sütü yerine inek sütü ile başlamak için çok fazla bebek tüketimi yetersiz ve yanlış makbuz B12 ve folik asit eksikliği, kadınların aşırı miktarda çay, kahve ve kafeinli ürün tüketiminde aşırı adet kanaması yanlış ve diyet ve diyet uygulamaları

Demir eksikliği olanlar nasıl beslenmelidir?

Demir eksikliğinin en yaygın nedeni, demir içeren gıdaların yeterli miktarda tüketilmemesidir. Doğru beslenme ve diyet uygulamalarıyla, vücudun demir ihtiyaçlarını karşılamak ortaya çıkabilecek sorunları önler.

Demir eksikliği için ne yemeli

Demir eksikliği için iyi yiyecekler;

Kurutulmuş kayısı, kuru üzüm, kurutulmuş mulberries, ıspanak, pençe, fındık, fıstık ve susam, kırmızı et, tavuk ve balık eti yumurta tohumları ve üzüm kurutulmuş baklagiller gibi kuru meyveler gibi yeşil yapraklı sebzeler

Demir eksikliği için iyi gıdalar doğru bir şekilde tüketilirse, demir ihtiyaçlarının çoğu karşılanır.

Kahvaltıda yumurtanın yanında yeşillik tüketilmelidir. Alternatif olarak, menemen yapılabilir ve sebzeler yumurta ile pişirilebilir. Ayrıca yumurta ile portakal suyu içmeniz önerilir. Buna ek olarak, kahvaltı için 1-2 çay kaşığı keçiboynuzu pekmez tüketilmelidir. Atıştırmalıklarda kurutulmuş meyveler tüketmek günlük demir alımına yardımcı olur. Baklagiller etle pişirilmelidir. Her öğünde bol miktarda yeşillik tüketmeniz önerilir. Yanılgılardan biri, ıspanak yoğurt ile yenmiş olmasıdır. Bununla birlikte, ikisinin tüketimi demir emilimini azaltır. Yumurtalı ıspanak pişirmek onu daha kullanışlı hale getirir.

Kadınlarda demir eksikliği nasıl kaldırılır?

Demir eksikliği kadınlarda erkeklerden daha yaygındır. Özellikle hamile kadınlar, emziren anneler ve doğurganlık bundan daha fazlasıdır. Kadınlardan sonra en çok çocuklarda ve uzun süreli ağrı kesiciler kullanan insanlarda yaygındır.

Kadınlarda demir eksikliği

Kadınlarda demir eksikliğinin nedenleri, aşırı menstrüel kanama, spiral kullanıcılar, kolon polipi, mide fıtığı, kolorektal kanser veya peptik ülser gösterilebilir. Doğum kontrol hapları, menstrüel düzensizliği ve kanamayı kontrol ettiği için vücuttan kaybedilen demir oranını azaltmaya yardımcı olur. Bu nedenle doğum uzmanına görünmek gerekir. Diğer durumlarda, ciddi sorunlara neden olmamak için zaman kaybetmeden tedavi edilmelidir.

Çocuklarda demir eksikliği nasıl giderilir?

Çocuklarda demir eksikliğinin tedavisinde, demir preparatları genellikle oral olarak verilir. Bu tedavi yaklaşık 3 ay sürer. Özellikle ilk 2 ay hemoglobin yetiştirmeyi amaçlamaktadır ve üçüncü ayda demir depolarını doldurmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, erken ve düşük ağırlıklı bebeklere koruyucu demir preparatları verilebilir.

Çocuklarda demir eksikliği

Çocuklarda zaman kaybetmeden demir eksikliğinin tedavisi, çocuğun gelişimi açısından ortaya çıkabilecek sorunlardan önlenir. Önleyici tedbirler istenirse, aşağıdaki koşullar dikkate alınmalıdır.

Bebeklere 6 ay boyunca anne sütü verilmelidir. Demir eksikliği anemisinin ortaya çıkmasını önlemek için uygun diyet başlatılmalıdır. Demir içeren zengin gıdalar zamanında ve uygun bir şekilde tüketilmelidir.

En güçlü bağışıklık güçlendiren ilaçlar nelerdir?

Çocuğun bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir?

Exit mobile version