Bebeklerde ve çocuklarda, öğretim birçok farklı nedenden dolayı gelişebilir. Yetersiz beslenme ve diş fırçasını ihmal etmek gibi nedenler bu sarılmaya neden olabilirken, dişler mümkün olan en kısa sürede sarılabilir.
1 yaşındaki bebeklerde dişlerin sararmasına neden olur mu?
Bebeklerde ek yiyeceklere geçişle, dişlerde bakteri birikimi artar. Diş fırçalamanın ihmali dişlerde sarılık neden olabilir. Bebeklerde temizlik, dişlerin ortaya çıkmaya başladığı andan itibaren uygun bir diş fırçası ve diş macunu sağlanmalıdır. Diş fırçasının dikkatli kullanımı da dişlerin düzgün çıkması için düşünülmesi gereken bir konudur. Diş kontrolü 1 yaşından itibaren kesilmemelidir.
Bebeklerde dişlerin sararmasına neden olan nedir?
Bebeklerin sarı veya sarı renginde dişlerin ortaya çıkmasına, diş emayedeki problemlerden veya ebeveynden kalıtsal bir nedenden kaynaklanabilir. Bazı bebeklerde ve çocuklarda, diş emaye daha hassas olduğu için renk değişimi, sararma ve çürüme daha kolay olabilir.
Diş sararmasına ek olarak, çocuklarda yaygın bir durum dişlerde siyah boyamadır. Birçok ebeveyn bu durumu düşünmesine rağmen, multivitamin takviyeleri ve demir preparatları çocukların dişlerinde geçici siyah lekelere neden olabilir.
Süt sarı mı?
Sütün özellikle bebeklere ve çocuklara uyumadan önce verildiği gözlenir, ancak dişler uyumadan önce fırçalamadı. Drone, çikolata, şeker vb. Gıdaları tükettikten sonra dişlerin temizlenmemesi ilk başta sarımsı lekelere yol açarken, bu durum zaman içinde sık sık tekrarlanır, dişlerin çürümeye dönüşmesine neden olur.
Bebeklerde ani tırmanmaya neden olan nedir?
Dişlerde ani sararma ortaya çıkabilir, özellikle diş çıkarma işlemi sırasında bebeklerde yetersiz beslenme varsa.
Bebeklerde diş sararması nasıl geçer?
Bebeklerde bir diş sararması varsa, diş temizlemeye daha fazla dikkat edilmelidir. Sararıklık dişleri bir çürüme işareti olabileceğinden, bir diş hekiminden bir randevu yapılmalı ve diş muayeneleri kesintiye uğramamalıdır.
Dişler sararma çocuklarda nasıl geçer?
Yetişkinler arasında çay, kahve ve sigara bulunmaktadır. Bu ürünlerin tüketimini minimumda tutmak sararmayı önlemeye yardımcı olacaktır. Çocuklarda şeker ve çikolata gibi tatlı hazır yiyeceklerin tüketimi kumaş sararmasına ve çürümeye neden olabilir. Dişlerde sararmayı ve lekeleri normal diş fırçalamasıyla önlemek mümkündür.
Dişlerde sararmak için bir diş hekimi kullanabilir ve diş beyazlatma işleminden yararlanabilirsiniz. Evde diş beyazlatma yöntemleri olarak adlandırılan karbonat, limon suyu ve tuz, diş hekimleri tarafından önerilmez çünkü diş mirasına zarar verebilirler. Dişlerinizdeki sorunlar için önce bir diş hekimine danışmanızı öneririz.
Çocuklarda diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazanılır?
Birçok ebeveyn, çocuklara geç yaşta diş fırçalama alışkanlığı vermeye çalışır. Bununla birlikte, uzmanlar tarafından 6-8 aylık bir bebek olarak diş temizliğine başlamaları önerilir. Şu anda, temiz bir theesecloth yardımıyla, gece yatmadan önce dişlerin yüzeyi hafifçe temizlenmelidir.
3 yaşında olduğunda, çocuklar için uygun bir diş fırçası alarak rutin oluşturmaya başlayabilirsiniz.
Çocuğa diş fırçasını verirken, bir rol modeli olarak dişlerinizi fırçalamak yararlı olacaktır. Onun beğenisine uygun olarak piyasadan kendi diş fırçasını seçmesini sağlayın. Sevdiği diş fırçası ile rutine daha kolay uyarlanacaktır. Evde çocuklar için bir paneliniz varsa veya buzdolabında yapışkan kağıt desteği varsa, çocuğunuzla bir program oluşturabilirsiniz. Diş fırçalaması sırasında ortalama 1,5-2 dakikadan oluşan favori bir şarkı içererek, çocuğunuza dişlerinizi ne kadar fırçalayabileceğini aşılayabilirsiniz.
Sağlıklı Günler 🙂